«Поезія єднає» – під таким гаслом 14 червня 2023 року на базі Освітнього простору «GreatED» відбулася творча зустріч вчителів – шанувальників поетичного слова. Вони зініціювали створення  проєкту, який підтримає творчих вчителів, розкриє їхні бажання і надасть можливість відчути себе частиною прекрасного мистецтва слова.

Для кожного учасника художня творчість – це частка життя,  душі й серця: діти,  родина і мати, Батьківщина і Україна, любов і дружба, тепло, віра і надія на краще, а в нинішній трагічний рік –  сила і мужність українських героїв  і ненависть до ворогів, філософія життя і безсмертя. «Поезія заходить до нас з дитинства і залишається на все життя. Її світ – прекрасний і незвіданий, і кожен, хто потрапляє в нього, отримує безодню насолоди. А ще поезія – це зброя»,  – такі думки висловили учасники, вчителі української мови та літератури Ліпінська Антоніна Іванівна (Одеський ліцей № 63), Шумовецька Інна Миколаївна (Одеський ліцей «Фонтанський»), Оклюк Олена Григорівна ( Одеський ліцей  № 13), Густенко Ольга Олександрівна (Одеський ліцей № 69), Долгієр Ольга Валеріївна (Одеський ліцей  № 24), Ткачук Людмила Анатоліївна (Одеський ліцей «Гармонія»), Тарнавська Наталія Валеріївна, Цуцол Лілія Антонівна (Одеський ліцей № 3);  Шоломіцька Лілія Василівна – керівник гуртка «Фабрика юних письменників» Одеського Палацу  дитячої та юнацької творчості «Біла акація», Слісарчук В’ячеслав Михайлович, керівник гуртка Одеського міського Палацу дитячої та юнацької творчості.

Були обговорені пропозиції до проєкту: тип – колективний, а керівництво й організаційні питання буде здійснювати творча група, очолить яку Ліпінська Антоніна Іванівна, досвідчений педагог,  багаторазова переможниця різних літературних конкурсів; тривалість – до одного року;  результативним продуктом має стати підготовка та випуски  літературних альманахів. Саме для цієї діяльності обрано редакційну групу: Оклюк Олена Григорівна (очолить роботу), Долгієр Ольга Валеріївна та Слісарчук В’ячеслав Михайлович. Ткачук Людмила Анатоліївна запропонувала гімн на слова своєї поезії. Учасниками проєкту можуть стати всі охочі педагоги: і поети-початківці, і відомі  в мистецьких колах міста та України.

Зроблені перші кроки назустріч творчості, робота щодо створення проєкту триває. Бажаємо йому успіхів і міцних крил для сміливого міцного злету!

Учасники зустрічі запрошують до спілкування та дарують свої поезії.  Чекайте на нову інформацію!   

Від admin