7 червня 2023 року в межах Zoom-конференції відбувся вебінар для вчителів біології та хімії «Використання ChatGPT як навчального ресурсу для вивчення природничих дисциплін з метою подолання освітніх втрат учнів».

Сьогодні дуже гостро стоїть питання щодо надолуження навчальних втрат, які можуть мати серйозний вплив як на майбутню долю наших дітей, так і на подальший розвиток країни в цілому. Їх подолання є одним з пріоритетів  української системи освіти.                                                          

Як їх надолужити, як діяти в такій ситуації учасникам навчального процесу, і, в першу чергу, педагогам? Цим питанням переймаються сьогодні не тільки  освітяни, а й батьки, учні, науковці. Звичайно, ніяк не обійтися без  інформаційно-комунікаційних технологій як інструментарію навчання і, звичайно,  подолання навчальних прогалин. Серед найсучасніших – розумний ChatGPT, який працює на базі штучного інтелекту, і з лютого (за словами міністра цифрової інформації Михайла Федорова) став доступний в Україні. А отже – і  для наших учнів та педагогів.

Своїм баченням використання можливостей цього чату в навчанні, перетворення його на «помічника» як для дітей, так і для вчителів, поділилася на вебінарі  Панасюк Тетяна Петрівна, вчитель вищої категорії, старший вчитель Одеського ліцею № 1, співавторка посібників  з підготовки до ЗНО. Запропонований досвід роботи з використання  ChatGPT як одного із інструментів подолання освітніх втрат у знаннях учнів взагалі, і зокрема на уроках природницих дисциплін,  заслуговує на увагу. Учасники вебінару щиро подякували колезі за змістовний корисний на часі, насичений цікавими прикладами, захід. Сподіваємося, що отримана інформація стане в нагоді під час проведення уроків.

Від admin