20 квітні 2023 року на платформі ZOOM відбувся бібліотекознавчий лекторій  для шкільних бібліотекарів «Стратегія розвитку читання. Інформаційні ресурси ДНПБ України імені В.О. Сухомлинського як складник освітнього середовища ЗЗСО»,   в якому прийняли участь  понад 60 осіб.

Спікери заходу:

  • Гончаренко Олена Леонідівна, завідувачка відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності  ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського.
  • Лобановська Інна Георгіївною, завідувачка відділу формування інформаційних ресурсів ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського.

Олена Леонідівна визначила основні завдання і напрямки роботи шкільної бібліотеки по реалізації  Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія». Надала практичну допомогу шкільним  бібліотекарям в поліпшенні їхньої професійної діяльності. Розповіла про  технологію сучасної роботи бібліотекаря, бібліографічне обслуговування, застосування інформаційно-комунікаційних технологій, про удосконалення методів  і форм соціокультурної роботи у вихованні у учнів  інформаційної культури.

Інна Георгіївною приділила увагу формуванню фонду шкільної бібліотеки. Шкільні бібліотекарі ознайомилися з організацією структури фонду та його обліку. Надала корисні поради у роботі з бібліотечним фондом у сучасних умовах, рекомендації, якими ресурсами користуватися.

Матеріали вебінару:

Від admin