21 березня 2023 року о 14:30 відповідно до плану роботи Комунальної Установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» на базі Одеського ліцею «Приморський» було проведено вебінар для вчителів фізики міста Одеси за темою «Використання інтерактивних технологій для проведення лабораторних робіт з фізики з метою надолуження навчальних втрат».

Мета: презентувати вчителям фізики досвід підготовки та проведення лабораторних робіт з використанням міжнарожних сервісів та освітніх платформ, організації активної та безпечної роботи дітей на уроках фізики.

Спікер заходу – Чікіна Антоніна Володимирівна, вчитель фізики  Одеського ліцею «Приморський» Одеської міської ради Одеської області презентувала досвід підготовки та проведення лабораторних робіт з використанням міжнарожних сервісів та освітніх платформ. Педагог акцентувала увагу на надійності джерела і достовірність інформації сайту PhET Interactive Simulations, а також чеський інтернет-ресурс vascak.cz, на якому можна знайти окрім демонстраційних дослідів тестування з різних тем фізики, що містять багатозадачні питання.

Педагог акцентувала увагу на основних аспектах роботи кожної платформи та зокрема платформи PhET Interactive Simulations. Для більшого розуміння доцільності впровадження симуляцій під час дистанційного навчання проаналізувала деякі приклади проведення лабораторних та експериментальних робіт. Поділилась досвідом створення Інфобоксів для кожного класу, які містять інформацію про перелік лабораторних робіт за програмою, посилання на симуляцію, інструкцію для учня, завантажену симуляцію.

Від admin