“Вчителювання – тільки для сміливих”, – таким був девіз міжнародної 28 конференції  вчителів англійської мови , яка відбулася  9-12 березня у Словенії. Наша країна була представлена командою вчителів з усіх куточків України, а представницею міста Одеси була Уразова Олена Анатоліївна, вчителька англійської мови, заступник директора з НВР Одеського ліцею № 2. Неймовірно насичена програма, більш ніж 90 сесій, дискусії, нові знання, навички, нові друзі –  все це об’єднувало більш ніж 200 професіоналів з 15 країн.

Перед учасниками виступили майстри методології у викладанні англійської мови : Джеремі  Хармер, Гжегож Спевак, Грегг  Сотіропулос і багато інших, а в обговоренні взяли участь всі бажаючі.

Усі присутні були об’єднані бажанням створити найкращі умови для всебічного розвитку учнів, формування англомовної компетенції. Адже знання англійської мови – це важливий інструмент у сучасному житті кожної людини, оскільки дозволяє вести діалог на міжнародній арені з представникам різних культур.

Учасники команди з України гідно представили нашу країну,  хоча для деяких педагогів було непросто дістатися до місця проведення конференції. 

У обговореннях із колегами, у дискусіях під час сесій було наголошено, що ми рухаємося у правильному напрямку, використовуємо найновітніші матеріали та методики викладання англійської мови в школах України; формуємо компетентну особистість, здатну орієнтуватись у сучасному світі і справлятися з викликами сьогодення.Участь команди з України була організована за підтримки RELO Kyiv, US Embassy, Ukraine.

Від admin