20 березня 2023 року відповідно до плану роботи Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» було проведено вебінар «Замовлення підручників для учнів 5-х та 6-х класів (НУШ) ЗЗСО» для заступників директорів, які відповідають за замовлення підручників та бібліотечних працівників м. Одеси.

Під час онлайн-зустрічі учасники були ознайомлені з листом Міністерства освіти і науки України від 09.03.2023 року № 1/3407-23та інструктивно-методичними матеріалами для здійснення вибору закладами загальної середньої освіти підручників для 5 та 6 класів за програмою Нової української школи за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви. Були надані роз’яснення щодо терміну вибору та замовлення підручників, заповненню спеціальної форми вибору за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви з метою покращення якості навчальної літератури.

Електронні версії фрагментів оригінал-макетів підручників, яким за результатами І етапу Конкурсу буде надано відповідний гриф, розміщені в Електронній бібліотеці ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» у вільному доступі за посиланням  lib.imzo.gov.ua у розділі: «Конкурс підручників»:  з 15 березня 2023 року для 5 та 6 класів.

Педагогічні працівники з 15 березня по 03 квітня 2023 року ознайомлюються з фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників для 5 та 6 класів.

Це здійснюється для того, щоб на 2023/2024 навчальний рік до кожного ЗЗСО надійшли друковані примірники саме тих підручників для 5 та 6 класів, які будуть обрані цим закладом освіти.

Безпосередній вибір підручників за фрагментами електронних версій їх оригінал-макетів з кожної назви підручника здійснюють вчителі ЗЗСО, відповідно до Модельних навчальних програм для 5-9 НУШ, які використовуються в їх закладі загальної середньої освіти. З Модельними навчальними програмами можна ознайомитись за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/navchalni-programi/modelni-navchalni-programi-dlya-5-9-klasiv-novoyi-ukrayinskoyi-shkoli-zaprovadzhuyutsya-poetapno-z-2022-roku         

Відповідно до інструктивно-методичних матеріалів ЗЗСО мають заповнити спеціальну форму вибору електронних версій оригінал-макетів підручників та передати результати вибору в паперовому та електронному вигляді до органу управління освітою м. Одеси: з 27 березня по 03квітня 2023 року стосовно вибору підручників для 5 та 6 класів.

Остаточне рішення щодо вибору підручників має бути схваленим на засіданні педагогічної ради ЗЗСО, про що складається відповідний протокол, де зазначається інформація про вчителів, які безпосередньо здійснили цей вибір.         

З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють вищезазначені протоколи педагогічної ради: 12 квітня 2023 року стосовно вибору підручників для 5 та 6 класів.

Від admin