21 лютого 2023 року для вчителів-предметників міста Одеси педагоги ОДЕСЬКОГО ЛІЦЕЮ №37 ОДЕСЬКОЇ  МІСЬКОЇ  РАДИ провели вебінар в режимі онлайн на тему: «Можливості Classtime для онлайн уроків та дотримання академічної доброчесності».

    Спікерами заходу були Лілія Литвиненко, заступник директора з НВР, учитель української мови та літератури, та Вікторія Моісеєва, голова методичної комісії вчителів природничо-математичного циклу, учитель фізики.

    Двогодинний практико-орієнтований захід був насичений майстерками з різнопланових питань налаштувань бібліотеки особистого кабінету («Моя бібліотека»), ресурсів платформи для підвищення кваліфікації («Сертифікаційна програма Classtime»), можливостей допомоги від команди платформи у разі виникнення у вчителя технічних проблем («Поспілкуймось наживо»), ресурсів для навчання та обміну практичним досвідом («Ресурси») тощо. Проте найбільше пожвавлення учасників викликали практично реалізовані прийоми роботи з платформою.

     Вікторія Моісеєва провела сесію в режимі реального часу, на меті якої була безпосередня участь учасників вебінару в тестуванні в ролі учнів: миттєвий візуалізований результат, особливості конструктора тестів із 10 різних типів, шпаргалка з користування редактором формул LaTex, алгоритму пошуку в колекції завдань та зручність систематизації й використання в особистому кабінеті.

   Лілія Литвиненко ж зосередила увагу на практичних налаштуваннях будь-якої сесії з метою дотримання академічної доброчесності та можливості використання платформи як дієвого інструмента на різних за типом уроках при дистанційній, змішаній чи очній формі навчання, а також для самонавчання чи самоконтролю учнів. Крім того, усі учасники отримали змогу стати учасниками командної гри – найважливішої переваги Classtime, що дозволило їм не лише продемонструвати знання рідної мови (до Міжнародного дня рідної мови була присвячена сесія), а й опинитись у глядацькій залі та за лаштунками етапу уроку, який містить одну з командних ігор «Пазл».

    На завершення було проведено рефлексію онлайн «Хмарка слів», завдяки якій учасники підтвердили, що продемонстровані можливості платформи переконують у дієвості та потужності цього інструмента. Дійсно, Classtime для вчителя – це «шлях до успіху учнів»!

   Запис вебінару можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/Pd9ehOiU6XU

Від admin