31 січня 2023 року відбувся вебінар на тему: «Формувальне оцінювання в початкових класів НУШ: особливості та практичні поради»,в якому взяли участь   вчителі початкових класів міста Одеси.

Мета: ознайомити вчителів початкових класів з особливостями формувального оцінювання, стимулювати бажання впроваджувати нові методи, прийоми та технології в роботу.

Спікер заходу – Костів О.В., вчитель початкових класів Одеського ліцею № 71, презентувала деякі аспекти практичного застосування формувального оцінювання на уроках, що забезпечують індивідуальний підхід та взаємодію педагогів та батьків, педагогів та учнів на різних етапах уроку.
Педагог акцентувала увагу  на основних питаннях формувального оцінювання, як оцінювання під час навчання і «для навчання» (англ. – «assessment for learning»). «Формувальне» (англ. – «formative»).

Вчителем-спікером під час заходу доведено з власного досвіду, що на відміну від підсумкового, формувальне має на меті формування (або форматування) навчального процесу з урахуванням навчальних потреб кожного учня задля більш ефективного формування необхідних знань, умінь та ставлень.

Від admin