22 листопада 2022 року КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено методичну зустріч з вчителями з питань організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів в початковій школі у закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році. У роботі онлайн заходу взяли участь 42 вчителя.

Мета заходу – підвищення професійної компетентності вчителів у контексті реалізації завдань нової української початкової школи; поширення кращого досвіду та стимулювання вчителів початкової освіти до удосконалення власної педагогічної майстерності.

Спікери методичної зустрічі висвітлили:

Лазаренко Т.І. консультант КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» акцентувала увагу на оновленні змісту типових освітніх та навчальних програм для 1 – 2 та 3 – 4 класів закладів загальної середньої освіти, у яких оновлено зміст у частині питань цивільного захисту, поводження з вибухонебезпечними предметами, у зв’язку з масовим вторгненням збройних сил російської федерації в Україну.

Рудько Г. С., заступник директора з навчально-виховної роботи Одеської СШ № 69 І – ІІІ ступенів Одеської міської ради Одеської області підняла питання дорожньої карти вчителя початкової освіти, щодо ефективної організації та здійснення регульованого освітнього процесу в закладі освіти у 2022/2023 навчальному році.

Беліменко Н.О. вчитель початкових класів Одеської СШ № 69 І – ІІІ ступенів Одеської міської ради Одеської області, спираючись на ключові позиції методичних рекомендацій МОН України, розкрила алгоритм діяльності вчителя під час здійснення формувального та підсумкового оцінювання в умовах організації системи оцінювання здобувачів початкової освіти в 2022/2023 н.р.

Розкрила тему виховання патріотизму як основи національної свідомості учнів Голобородько Л.Й. вчитель початкових класів Одеської СШ № 69 І – ІІІ ступенів Одеської міської ради Одеської області, звернувши увагу присутніх на ефективні методи роботи та рішення проблемних питань в роботі з учнями.

Самойленко О.Г., координатор міської динамічної творчої групи вчителів початкової школи, вчитель Одеської ЗОШ № 89 оновила знання педагогів щодо створення комфортного безпечного середовища в 1-4 класах в умовах воєнного часу та особливостей дистанційного навчання. У підсумку заходу взяли активну участь майже всі учасники, узгоджуючи проблемні питання щодо здійснення оцінювання, говорячи про алгоритм дій щодо використання необхідних інструментів для впровадження об’єктивного й справедливого оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів. Також були розглянуті проблемні питання організації навчального процесу, які найбільше турбують вчителів в сучасних умовах.

Від admin