У листопаді щорічно об’єднує навколо себе поціновувачів творчості Великого Кобзаря традиційний Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Він дає можливість молодому поколінню ще раз доторкнутись до поетичної  та художньої спадщини нашого національного генія, перегорнути сторінки його життєпису, своїми думками долучитися до його бажаних мрій – бачити нашу Україну вільною та щасливою.   

З метою виховання почуття гордості за свій український народ, його духовні цінності, любові до рідного краю, формування готовності творити добрі справи задля рідної Батьківщини, почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Тарас Шевченко, 12 листопада цього року пройшов ІІ (міський) етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. У конкурсі взяли участь 566 учнів 5-11 класів, переможці шкільних етапів. Конкурсанти працювали за завданнями, підготовленими КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради», які сприяли розкриттю не тільки мовних знань, практичних навичок, а й творчих здібностей учнів.

Роботи оцінювало фахове журі – вчителі української мови та літератури, визначено найсильніших юних шевченкознавців. Учні, які посіли 1- ІІІ місця, будуть нагороджені дипломами Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Користуємося нагодою привітати переможців. Учасники, які посіли І місця, візьмуть участь в обласному етапі конкурсу, який відбудеться 3 грудня 2022 року.

Дякуємо всім учасникам, педагогам, які готували учнів до конкурсу, батькам, членам журі, всім, хто взяв участь в організації та проведенні заходу.

Окремо хочемо подякувати головам журі, які очолили роботу колег в районах міста: Гербалі Альоні Яківні, вчителю української мови та літератури Одеської ЗОШ № 72 (Київський район), Лосю Миколі Дмитровичу, вчителю української мови та літератури Одеської ЗОШ № 100 (Малиновський район),

Максютіній Олені Геннадіївні, вчителю української мови та літератури Одеської ЗОШ № 38 (Приморський район), Бондаренко Олені Миколаївні, вчителю української мови та літератури Одеської ЗОШ № 11 (Суворовський район). Бажаємо творчих успіхів конкурсантам, життєстверджуючої ходи конкурсу!

Від admin