19 жовтня психологами КУ Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників було проведено навчальний семінар, присвячений профілактиці та подоланню проявів булінгу в дитячих колективах. Практичні психологи  Світлана Губанова та Катерина Тарнавська поділилися досвідом роботи з учнями різного віку та педагогами. Така робота сприяє підвищенню рівня обізнаності учасників освітнього процесу з проблеми, сприяє формуванню згуртованих колективів та підвищенню комунікативних умінь.

Учасники обговорили причини виникнення булінгу, актуалізували знання про відмінності між булінгом та конфліктом, розглянули шляхи та механізми його попередження.

Практичний психолог Катерина Тарнавська розповіла про досвід реалізації в школі проекту АнтибуліЯ, результати його впровадження. Світлана Губанова звернула увагу учасників на проблему кібербулінгу, яка останнім часом стає все більш актуальною. Вона надала конкретні рекомендації для педагогів, батьків та учнів щодо алгоритму дій в ситуації кібербулінгу.

Особливу учасники приділили нормативно врегульованому порядку реагування закладу освіти на виявлений випадок булінгу.Учасниками семінару стали понад 60 спеціалістів, серед них практичні психологи, педагоги соціальні, класні керівники. Всі вони мали можливість поставити питання ведучим семінару, а також поділитися власним досвідом.

Від admin