06 вересня 2022 року на базі КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбувся вебінар для учителів суспільних дисциплін міста на тему «Особливості викладання історії України та всесвітньої історії у закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 н.р.»

Учителі міста в онлайн-режимі обговорювали пріоритетні напрямки вивчення історії в 6-11 класах, яке здійснюється за оновленими програмами, питання подальшого формування патріотизму, активної громадянської позиції, неприйняття імперської, шовіністичної ідеології  юними одеситами.

Заступник директора з НВР Одеської гімназії №8 Галина Паламарчук познайомила колег з інструктивно-методичними рекомендаціями МОН України щодо викладання історії в умовах правового режиму воєнного стану. Учителька історії Одеської СШ №117 Стелла Джафарова акцентувала увагу на зміни в змісті  та ціннісних орієнтирах оновлених програм з історії в 6-11 класах.

За майже сім місяців воєнного стану в Україні в повсякдення ввійшли нові терміни і поняття. Саме про формування понятійного апарату в оновленій програмі з історії в старших класах, відповідні законодавчі акти, наскрізні лінії, міжпредметні зв’язки історії та правознавства вів розмову юрист, учитель правознавства Одеського юридичного ліцею Ярослав Коритнюк.  Попри все, в Україні продовжується реформування освіти.  Рекомендаціями, практичними порадами щодо реалізації громадянської та історичної освітньої галузі в 5 класі за новим освітнім стандартом НУШ поділилась учителька історії, тренер НУШ Ганна Круглова.

«Разом до Перемоги, в тому числі, на освітянському фронті», – таким було гасло семінару. В семінарі взяли участь 44 учителя суспільствознавчих дисциплін. Модераторами були консультант КУ «ОЦПРПП» Тетяна Волковська та заступник директора з НВР Одеського юридичного ліцею Ірина Войтович.

Від admin