Підручники завжди були невід’ємним компонентом усього навчального процесу. У загальній системі засобів навчання вони є серед іншого основним джерелом отримання нових знань.

Але в умовах постійної міграції населення, спричиненої широкомасштабним вторгненням Російської Федерації в Україну, не всі учні мають змогу особисто прийти до закладу освіти і отримати надрукований підручник.

Наразі одним із пріоритетних напрямів удосконалення системи освіти є використання інформаційно-комунікаційних технологій, що забезпечує подальше удосконалення навчально-виховного процесу, доступність, ефективність освіти. Значення використання в освіті електронних підручників зростає за рахунок активного втілення інформаційних технологій, які допомагають ширше передати матеріал з використанням засобів мультимедіа, зберігати великий обсяг інформації, тому використання електронних підручників дає змогу суттєво вплинути на результативність проведення занять, підвищити зацікавленість до навчання та сприйняття учнями матеріалу, що вивчається.

Електронні версії підручників для учнів 1-11 класів в повному обсязі розміщенні і доступні для завантаження на сайті Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» за посиланням:

https://lib.imzo.gov.ua/yelektronn-vers-pdruchnikv/

Також звертаємо увагу про наявність електронних підручників для 5 класів (НУШ).

Від admin