24 червня 2022 року на платформі Zoom відбувся вебінар для керівників закладів освіти та їх заступників на тему «Як провести самооцінювання діяльності закладу загальної середньої освіти».

У вебінарі прийняли участь 68 педагогічних працівників закладів освіти міста Одеса. Спікер заходу: Батаєва Наталія Володимирівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Одеського НВК «Надія».

Мета самооцінювання – це встановлення відповідності між діяльністю школи та її результатами, а також визначення проблемних питань і шляхів удосконалення якості освітньої діяльності.

Самооцінювання це не разова подія, а процес, який має бути безперервним, стати постійною складовою професійного життя всіх співробітників на всіх рівнях. Цей процес дасть вагомі результати лише у випадку, коли учасники освітнього процесу на всіх рівнях будуть залучені і активно сприятимемуть його здійсненню. Стане ознакою ефективної школи лише у випадку, якщо регулярне відстеження результатів матиме наслідком подальшу корекцію педагогічної діяльності, стане підставою для ефективного планування розвитку школи.

Наталія Володимирівна навела етапи самооцінювання: вивчення, оцінювання, звітування, планування та напрями самооцінювання: освітнє середовище, система оцінювання здобувачів освіти, професійна діяльність педпрацівників, управлінські процеси. Оговорила вимоги до кожного з напрямів.

На при кінці розмови учасники зустрічі прийшли до висновку, що самооцінювання – це ефективний інструмент для перевірки правильності заданого курсу розвитку закладу освіти. А ще й чудовий спосіб залучення до управління закладом освіти всіх учасників освітнього процесу.

Від admin