Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 12 травня 2022 року на платформіZoomвідбувся методичний воркшоп «Використання сучасних онлайн-інструментів на уроках англійської мови в умовах дистанційного навчання», у якому взяли участь 56 учителів закладів загальної середньої  освіти міста Одеси.

Мета заходу: ознайомлення педагогів з нормативними документами щодо закінчення навчального року; підвищення професійної компетентності педагогів з питань використання онлайн – інструментів на уроках англійської мови  в умовах дистанційного навчання

Під час вебінару розглядались питання щодо закінчення навчального року в умовах воєнного стану та щодо використання сучасних онлайн-інструментів на уроках англійської мови у початкових класах:

  1. «Особливості завершення навчального року в умовах воєнного стану відповідно до методичних рекомендацій МОН»;
  2. «Використання сучасних онлайн – інструментів на уроках англійської мови в умовах дистанційного навчання» (з досвіду роботи):
  • «Навчальні платформи Google Meet  та Zoom: переваги кожної з них»;
  • Огляд нових можливостей Zoom для організації та проведення цікавих уроків англійської мови у початкових класах»;
  • «Як використовувати електронні підручники під час онлайн-навчання»;
  • «Можливості онлайн – сервісуLiveworksheets для створення  навчальних матеріалів та перевірки їх у режимі онлайн»;
  • «Проведення рефлексії на уроках англійської мови у режимі онлайн за допомогою гул форми»

На початку заходу консультантка Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників» Світлана Кривич зупинилась на  методичних рекомендаціях МОН (Наказ від 01.04.2022 № 290) щодо завершення навчального року в умовах воєнного стану, а саме: на необхідності психологічної підтримки учнів; критеріях підсумкового оцінювання  за дистанційною формою навчання у початкових класах та умовах переведення учнів на наступний рік у реаліях сьогодення.

Спікер Лизавета Мазур, вчителька англійської мови Одеської початкової школи № 64, поділилась досвідом щодо використання нових можливостей платформи  Zoom для організації і проведення цікавих уроків англійської мови; опрацювала  «маленький інструментарій»  щодо підготовки класної роботи у Word, використання електронних підручників у синхронному режимі, інтерактивних ігор та руханок для зняття напруги та втоми  молодших школярів.

Спікер Юлія Сливка, вчителька англійської мови Одеської СШ № 35, у рамках методичного воркшопу провела майстер-клас щодо використання можливостей онлайн – сервісу Liveworksheets для створення  навчальних матеріалів та перевірки їх у режимі онлайн. Педагогиня зазначила, що дпний безкоштовний інструмент оптимізує навчальний процес, допомагає підібрати матеріал  для навчання і для контролю знань учнів відповідно до програмової теми та вікових особливостей учнів.   

Учасники заходу подякували організаторам та спікерам за цікаву зустріч та інноваційний педагогічний досвід, який стане їм у нагоді під час викладання англійської мови у початкових класах в умовах дистанційного навчання.  

Корисні посилання для роботи вчителя:

Презентація 1 Презентація 2 Презентація 3

https://elt.oup.com/student/familyandfriends/level02/games/megamunch?cc=ua&selLanguage=uk

https://www.arcademics.com/games/kitten-hop

https://www.abcya.com/games/alphabet

https://agendaweb.org/exercises/verbs/present/affirmative-forms-pronouns

https://learnenglishkids.britishcouncil.org/your-turn/birthdays

https://www.liveworksheets.com/worksheets/en/English_language/Demonstrative_pronouns/This_-_That_-_These_-_Those_px1261381bc

https://wordwall.net/en-ru/community/food-family-and-friends-3

www.liveworsheets.com 

Від admin