Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 05 жовтня 2021 року о 14.00 відбулась веб-конференціяна тему «Розвиток оперативної пам’яті як підґрунтя формування зв’язного мовлення»   на платформі Google Meet. Тема веб-конференції була актуальна для вихователів-методистів,  вихователів дошкільних навчальних закладів.

Модератором конференції була консультант КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Єфтені М.І..

Метою проведення  конференції було ознайомити педагогів з досвідом роботи ЗДО №193 та представити власну педагогічну модель роботи з підвищення ефективності корекційної роботи з дітьми з ТПМ, яка впливає на гармонізацію сукцесивно – симультанних процесів, що забезпечується  спеціально організованим навчанням з застосуванням засобів стимулювання розвитку різних видів оперативної пам‘яті за допомогою мовленнєво – рухових вправ. Допомогти педагогам оволодіти новими, ефективними формами і методами роботи з дошкільниками в інклюзивних групах, створити умови для розвитку творчості педагогів, підвищити професійну майстерність та компетентність педпрацівників ЗДО. 

Спікерами веб-конференції виступили педагоги Одеського дошкільного навчального закладу «Ясла- садок» № 193.

З темою «Здоров’язберігаючі технології в  закладах дошкільної освіти» ознайомила учасників вебінару директор Одеського СЗДО №193 Притиковська С.Д..

З досвідом роботи  щодо науково – теоретичних  засад  розвитку оперативної пам’яті, зокрема їх історичних і анатомо – фізіологічних аспектів ознайомила учасників вебінару практичний психолог Вікол М.В.. 

Міні-лекцією «Особливості взаємозв’язку рівня сформованості оперативної пам’яті з розвитком зв’язного мовлення»   провела директор Одеського СЗДО №193 Притиковська С.Д..

Презентацію та відео-ролик вправ на степах і на площині, ритмізоване мовлення показала практичний психолог Вікол М.В..

  Майстер-клас провели з учасниками вебінару «Практична реалізація педагогічної моделі за допомогою мовленнєво – рухових ігор»  директор Одеського СЗДО №193 Притиковська С.Д. та практичний психолог Вікол М.В., а також ознайомили з досвідом роботи закладу з використанням фрагментів відеозанять, відеороликів.

Учасники заходу мали змогу прийняти активну участь у вебінарі в режимі онлайн.

Від admin