30 вересня 2021 р. для одеських учнів проведено зустріч в рамках українсько-естонського проєкту «Протидія дезінформації на півдні та сході України».

«Український кризовий медіа-центр» та «Естонський центр міжнародного розвитку» провели спільний практичний семінар «Мислити критично — місія здійсненна!» для учнів 10 класу Одеського економічного ліцею Одеської міської ради Одеської області, 11 класу Одеської загальноосвітньої школи № 65 І-ІІІ ступенів Одеської міської ради Одеської області.

Експерти програми «Стійка Україна» Дмитро Теперик та Ілля Мірошник ознайомили учнів з основами медіаграмотності та критичного мислення. В режимі діалогу розібрали приклади фейкових новин у соціальних мережах, обговорили способи перевірки правдивості інформації та оцінки довіри публікацій різноманітних медіаресурсів.

Дякуємо адміністрації та колективам Одеського економічного ліцею Одеської міської ради Одеської області, Одеської загальноосвітньої школи № 65 І-ІІІ ступенів Одеської міської ради Одеської області за створення умов для проведення зустрічі з учнями, присвяченій розвитку критичного мислення і формування медіаграмотності.

Матеріали цього заходу будуть висвітлені у газеті «Вечірня Одеса».

Від admin