Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 7 вересня 2021 року було проведено вебінар для вчителів хімії та біології на тему: «Особливості викладання природничих дисциплін в умовах реформування сучасної освіти», в якому взяли участь 29 учителів з 27 закладів загальної середньої освіти міста Одеси. Захід проходив на платформі Zoom в онлайн-форматі.

Мета заходу: аналіз грифованих модельних навчальних програм з природничої галузі адаптаційного циклу (5-6 кл.) інтегрованих курсів “Пізнаємо природу”, “Природничі науки”: особливості вибору; формування ключових і предметно-наукових компетентностей через діяльнісний підхід у навчанні; ознайомлення з можливостями Microsoft Teams для дистанційного та змішаного навчання предметів природничого циклу; сприяння професійному та особистісному зростанню педагогів.

Модератором заходу, Беляніною І.А., консультантом КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» було окреслено основні особливості організації освітнього процесу в 2021/2022н.р. та надано роз’яснення про особливості вибору модельних навчальних програм: «Пізнаємо природу», «Природничі науки».

Ніколенко В.О., вчитель хімії та біології Одеського НВК №84, акцентувала увагу на сучасних викликах шкільної природничої освіти: формування ключових і предметно-наукових компетентностей через діяльнісний підхід у навчанні.

Бобряк Л.К., вчитель хімії Одеського НВК «Гімназія №7», висвітлила питання щодо використання Microsoft Teams для дистанційного та змішаного навчання з предметів природничого циклу.

Онлайн-зустріч об’єднала, зміцнила партнерські стосунки між педагогами, розширила світогляд, надихнула на нові ідеї та відкриття, сповнила новими враженнями та новим досвідом. 

Від admin