25 березня 2021 року о 14.00 відбулась веб-конференція на тему «Новий інтегрований підхід до розвитку, виховання й навчання дітей дошкільного віку засобами – STREAM-освіти з  метою формування у дітей культури критичного (інженерного) мислення»  у форматі ZOOM. Тема веб-конференції була актуальна вихователів-методистів,  вихователів дошкільних навчальних закладів, батьків.

           Метою роботи модераторів було розкрити сутність інтегрованого підходу STREAM – освіта та впровадження елементів STREAM в організацію освітнього процесу. Ознайомити педагогів з досвідом роботи щодо впровадження освітніх STREAM – проектів в роботі з дітьми, допомогти педагогам оволодіти новими, ефективними формами і методами роботи з дошкільниками, створити умови для розвитку творчості педагогів, підвищити їхню професійну майстерність та компетентність.  

           Спікерами веб-конференції виступали педагоги Одеського дошкільного навчального закладу «Ясла-садок №140».

З досвідом роботи щодо впровадження альтернативної програми «STREAM – освіта або Стежинки у Всесвіт» та міні-лекцією «Дослідницько-орієнтована діяльність, її місце в системі STREAM – освіти дошкільників» ознайомила учасників веб-конференції вихователь-методист Петрусенко Оксана Михайлівна.

       Майстер-клас з розвитку критичного, нестандартного (інженерного) мислення  провела вихователь Чернявська Надія Василівна.

Також в програмі веб-конференції були використані фото-матеріали та відеофрагменти занять педагогів з дітьми за напрямами альтернативної програми «STREAM – освіта або Стежинки у Всесвіт», які підготували вихователі ЗДО № 140.

Учасники заходу мали змогу прийняти активну участь у семінарі в режимі онлайн.

Від admin