З цієї весни перед усіма учасниками освітнього процесу  постала потреба використання дієвих інструментів дистанційного навчання. Саме тому, на осінніх канікулах,  з 22 по 30 жовтня 2020  року, КУ  «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» з метою підготувати педагогічних працівників комунальної власності територіальної громади міста Одеси до організації сучасного освітнього простору в нових умовах навчання, організовано проведення  серії вебінарів «Можливості використання платформ дистанційного навчання».

Більш ніж 400 учасників відвідали онлайн заходи, на яких був представлений огляд освітніх можливостей платформ дистанційного навчання: «Класна оцінка, Microsoft Teams, Google, ZOOM, а також алгоритми керування та налаштування платформ дистанційного навчання та інструменти, які допомагають у проведенні дистанційних занять.

«Можливості використання платформ дистанційного навчання: освітній портал «Класна оцінка», який проводила спікер порталу  Семенова Дар’я Анатоліївна.

Про створення безпечного, надійного освітнього середовища для навчання і викладання, про створення класним керівником команди класу для виховних годин спілкування з учнями й проведення батьківських зборів з гостьовим доступом, формування вчителями-предметниками – предметних команд, розкладу он-лайн уроків в календарі та іншими можливостями Microsoft TEAMS, Office 365 познайомила учасників учитель-експерт освітніх програм Microsoft Людмила Казимирівна Бобряк, спікер вебінару, учитель Одеського НВК «Гімназія №7».

На изображении может находиться: 20 человек, в том числе Любов Говорова и Евгения Атрохова

Колектив Одеської СШ №35 поділився досвідом якісної організації дистанційної роботи у своєму закладі за темою «Можливості використання платформ дистанційного навчання: сервіс ZOOM». Захід проходив окремо для педагогічних працівників, які працюють у початковій, середній та старшій школі. 

Князь Ганна Володимирівна, вчитель Одеської СШ №117, провела інтерактивний вебінар за темою «Можливості використання Інтернет сервісів на уроках англійської мови у початковій школі», ознайомила учасників із перевагами та недоліками таких сервісів як: https://agendaweb.org/, https://naurok.com.ua/, https://learningapps.org/, https://www.liveworksheets.com/, https://en.islcollective.com/

 Іщенко Лариса Петрівна, учитель Одеської ЗОШ № 38, зробила відео-огляд із організації дистанційної роботи закладу освіти на платформі Google. Матеріал розміщено на сайті КУ «ОЦРПП» у розділі «Методичні скарбнички».

На завершення відбувся інтерактивний вебінар«Smart кейс вчителя» для вчителів гуманітарного циклу, який проводила активна учасниця міських заходів Сосновська Марія Валеріївна,вчитель Одеської гімназії № 5.  Відбулось практичне оволодіння такими on-line інструментами як miro, Kahoot, jamboard.

Висловлюємо подяку керівникам та працівникам закладів освіти: Одеського НВК «Гімназія № 7», Одеських СШ № 35 та № 117, Одеської гімназії  № 5  та Одеської ЗОШ № 38 у допомозі організації та проведення освітніх заходів для освітян міста.

Учителі Одеси шукають і знаходять інноваційні рішення щодо пристосування до нових умов навчання і викладання, організації освітнього процесу, створення освітнього цифрового контенту для уроків, сервісів для візуалізації навчального матеріалу, оцінювання рівня знань, умінь і навичок й підтримки зворотнього зв’язку. Вони активно опановують нові навички та обмінюються досвідом із ефективного впровадження.

Від admin