25 лютого в затишній залі бібліотеки Одеської загальноосвітньої школи № 20 І –ІІІ ступенів Одеської міської ради було дуже багато гостей. Тут пройшов бібліотекознавчий лекторій на тему: «Інноваційні підходи у роботі шкільної бібліотеки». Оксана Домчинська, завідувачка провела обзорну екскурсію по бібліотеці.  Гостей щиро привітала Тетяна Кирилівна Дядик, заступник директора КУ «ОМЦОІ».  Вона озвучила тему, мету, завдання заходу, визначила пріоритетні напрями діяльності шкільної бібліотеки до вимог Нової Української школи.

Серед гостей були великі друзі дитячих  бібліотек  – ведучі методисти ЦБС для дорослих ім.І.Франка. З доповіддю-консультацією  «Нові форми масової роботи в бібліотеці» виступила Світлана Дементьєва, завідувачка методичним відділом. А Олександр  Столярук, завідувач бібліотечно-інформаційним відділом, прочитав цікаву інтерактивну лекцію «Інформаційні технології в бібліотечній роботі» та ознайомив слухачів з новими  сучасними  комп’ютерними програмами, які можуть бути корисними в роботі з читачами.

Бібліотекарі-новатори представили презентаційний блок «Подивись у майбутнє: бібліотечні проекти у школі – від задуму до реалізації». Про свій  досвід у практиці розробки шкільних проектів розповіла Олена Кірічко, завідувачка бібліотеки ЗОШ № 46, переможець І етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2020». Її доповнила Алла Дрождей, завідувачка бібліотеки ЗОШ № 31 з доповіддю «Інклюзивна освіта як гнучка індивідуальна система навчання дітей з особливими освітніми потребами  в умовах загальноосвітньої школи». Про шкільний бібліотечний театр,  як засіб соціалізації учнів, яскраво розповіла Наталя Денисенко, завідувачка бібліотеки ЗОШ № 110. Кульмінацією лекторію стала інтерактивна доповідь «Роль сучасної шкільної бібліотеки в стратегії боротьби с булінгом» Наталії Бутт, методиста бібліотеки І.Я. Франка, присвячена дуже болючій темі виховного процесу. Вона розповіла про види кібербулінга та методи боротьби з ними.

Всі виступи супроводжувались яскравим слайд-шоу на інтерактивному екрані.

На завершення плодотворної зустрічі Т.К. Дядик підвела підсумки роботи лекторія. Слухачі побажали, щоб бібліотекознавчий лекторій став традиційним. Медодист КУ «ОМЦОІ» Ірина Аляєва щиро подякувала всім присутнім за ефективну та цікаву співпрацю.

Шкільній бібліотеці бути багатогранним сучасним виховним простором та майданом для творчості підростаючого покоління. Так вимагає час.

Від admin