Семінар-практикум для педагогів «Готуємо «глобального громадянина Всесвіту» на базі Одеського НВК  «Гімназія № 7»

12 вересня 2019 року на базі  Одеського НВК «Гімназія № 7» відбувся семінар – практикум  за темою «Готуємо «глобального громадянина Всесвіту» в рамках реалізаціїМіжнародної програми Тоні Блера  «Generation Gloubal», в якому взяли участь учителі англійської та української мов.

Мета заходу – поширити та популяризувати досвід щодо проведення міжнародних онлайн-конференцій серед учнівської молоді  закладів загальної середньої освіти з різних країн світу, підвищити професіоналізм учителів з питань розвитку ключових компетентностей учнів в умовах Нової української школи.

Слід зазначити,  що дана програма також відкрила платформу для спілкування учнів  шкіл України  державною мовою.

Під час заходу учасники спостерігали за міжнародною онлайн – конференцією серед школярів Одеського НВК «Гімназія № 7» та освітніх закладів  Індії і Індонезії. Учні вели діалог англійською мовою, під час якого обговорювали дуже важливу та сучасну тему «Освіта глобального громадянина».

Друга частина заходу була присвячена опрацюванню матеріалу з напрямку «Міжнародний діалог як засіб розвитку ключових компетентностей учнів в умовах Нової української школи» під керівництвом методиста КУ «Одеський методичний центр освітніх ініціатив» Кривич С.М.

Педагоги також взяли участь у майстер – класі «Використання можливостей міжнародних онлайн – конференцій, спрямованих на розвиток медіаграмотності  та мовної компетентності учнівської молоді», який провела Заслужений учитель України, координатор Програми Тоні Блера  «Generation Gloubal» у м. Одесі Савченко Г.А.  Освітяни познайомились із засобами розвитку навичок писемного мовлення школярів, що дасть змогу їм якісно підготувати дітей до здачі ЗНО та удосконалити  знання з англійської мови.

Учасники семінару-практикуму отримали буклети від Інституту Тоні Блера «Generation Gloubal» з методичними рекомендаціями щодо ведення діалогу з однолітками з різних країн  світу «Путівник та вправи для навчання та практики ведення діалогу між учнівською молоддю», які  стануть їм  у нагоді під час підготовки та проведення міжнародних телемостів.

Педагоги залишили позитивні відгуки та висловили бажання впроваджувати Міжнародну програму Тоні Блера у навчальних закладах.

Захід пройшов у атмосфері творчої співпраці, вчителі отримали корисний сучасний досвід щодо використання цікавих форм і методів роботи з дітьми під час освітнього процесу для виховання справжнього громадянина своєї держави. Оголошується подяка адміністрації Одеського НВК «Гімназія № 7» (директор Мельник С.В., заступник директора  Міхеєва С.А.), керівнику проекту Тоні Блера  «Generation Gloubal» у м. Одесі Савченко Г.А. за  високий рівень організації і проведення вищезазначеного семінару.

Від admin