30 травня 2019 року  відбулася науково-практична конференція працівників психологічної служби за темою: «Актуальні питання діяльності психологічної служби закладів загальної середньої  освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси».

В конференції взяли   участь    педагогічні   працівники, практичні  психологи та педагоги соціальні.

Конференція розпочалася з нагородження працівників   психологічної служби почесними грамотами  департаменту освіти  та науки Одеської міської ради за сумлінну працю, високі досягнення у професійній діяльності, внесок у розвиток психологічної служби м. Одеси: всього нагородженні одинадцять працівників психологічної служби.

Після  урочистої частини розпочалася робота практичних секцій. Спікери поділилися з колегами своїми напрацюваннями, зокрема: Нанкова О.А, практичний психолог Одеської СШ № 121, провела тренінг для працівників психологічної служби про стресостійкість для педагогів.

Про підтримку та допомогу дітям з гіперактивностю та дефіцитом уваги розповіла присутнім практичний психолог Одеської ЗОШ № 110 Денисенко В.І.

Нестандартні підходи до вирішення проблеми булінгу, та як вчитися та поважати один одного  запропонувала практичний психолог Одеської гімназії № 1  Карпова Л.О.

На Майстер – класі практичного психолога  Одеського дошкільного навчального  закладу Власенко В.Ю присутні навчилися не лише діагностувати рівень нервово-психічного розвитку дитини, а також отримали необхідні знання з розвитку пізнавальної сфери шляхом використання різноманітних терапевтичних методик.

Подорожуючи Країною емоцій разом з практичним психологом Одеського ДНЗ № 173 Чумаченко Н.О. вчилися тому як допомогти дитині впоратись з гнівом, агресією та тривогою.

Ігрове заняття Сухецької О.С. практичного психолога ОЗОШ № 92 за темою «Розвиток зв’язків, між півкулями мозку як засіб впоратись зі стресом» сприяло зняттю емоційної напруги, покращення працездатності  запобігання професійному вигоранню. Учасники активно включалися до виконання вправ.

Філатова Ніна Валентинівна практичний психолог Юридичного ліцею, висвітила питання саморегуляції та активізації психічних пізнавальних процесів під час підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

Учасники високо оцінили змістовну роботу семи  практичних секцій під час роботи яких вони отримали нові корисні знання та навички.

Завдяки гостинності адміністрації Одеської ЗОШ №23, на базі якої відбувалася конференція, організаторам вдалося створити сприятливу атмосферу, що спонукала учасників до плідної роботи.

Від admin