На шляху до європейського освітнього простору

         З метою обміну досвідом щодо визначення національної стратегії розвитку освіти, спрямованої на інтеграцію до європейського освітнього простору;  удосконалення навичок з формування  ключових компетентностей учнів та мотивації їх до вивчення іноземних мов і міжкультурного спілкування 24  квітня 2019 року на базі Одеської СШ № 35 відбувся методичний семінар за темою «Євроінтеграція. Міжнародне співробітництво». У заході взяли участь  29  вчителів англійської та німецької мов  закладів освіти м. Одеси.

Під час семінару було розглянуто питання щодо організації міжнародної співпраці у навчальному закладі та шляхів приєднання до європейського освітнього простору.

Семінар відкрила заступник директора з НВР Пославська В.А., яка розповіла про основні проекти міжнародного співробітництва у навчальному закладі : з Британською радою, Французьким центром «Альянс», Американською радою,  Шуменським університетом у місті Варна (Болгарія) тощо.

Методист КУ «ОМЦОІ» Кривич С.М.  визначила  мету,  завдання семінару та наголосила, що міжнародна  співпраця в сфері освіти є потужним інструментом для ефективного вивчення іноземних мов і розвитку ключових компетентностей учнів, поширення міжкультурного спілкування  в умовах Нової української школи.

Педагоги закладу поділились досвідом щодо запровадження загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти у спеціалізовані школи з поглибленим вивченням іноземних мов (вчитель Вересаєв В.А.), міжнародного співробітництва з Німеччиною як засобу входження в єдиний європейський простір (вчитель Клевець Т.А.), організації міжнародної співпраці з англомовними країнами (вчитель Кухар А.М.).

Учитель історії    Шкляєва С.М. провела майстер-клас із організації роботи шкільного євроклубу «Твій вибір» за темою «Україна та європейські держави. Минуле та сучасне», під час якого учні 7,11  класів опрацювали в групах міні – проект «Мій сучасний європейський вибір».

На завершення з концертною програмою виступили учні 3, 6-7-х класів та показали не тільки своє захоплення від подорожів, а й любов до рідного міста Одеси та України.

Захід пройшов у атмосфері доброзичливості, взаємоповаги та щирості.

Кожен учасник  семінару отримав цікаві практичні поради щодо організації міжнародної співпраці у навчальному закладі, роботи євроклубів, широких можливостей міжкультурного спілкування тощо.

Сподіваємось, що даний захід залишиться у наших серцях приємними спогадами.

Від admin