31 жовтня 2024 року з нагоди Дня української писемності та мови, на виконання Законів України «Про мову», «Про освіту» та Міської цільової програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в місті Одесі на 2024 – 2025 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 24.04.2024№ 2018-VIII, стартує практико-орієнтовний проєкт «Мовний спецкурс «РозМОВА» для педагогів закладів дошкільної освіти.

Мета проєкту:Підвищення рівня професійної компетентності педагогів у галузі української мови, а також стимулювання їх до активного використання української мови в освітньому процесі.
Формат:Онлайн – зустрічі з теоретичної підготовки та практичної діяльності
Термін:1 рік: з 31 жовтня 2024 року по 30 жовтня 2025 року, 2-й та 4-й четвер о 13.00 (1 година)
Адресати проєктуПедагогічні працівники закладів дошкільної освіти, які бажають підвищити свій рівень володіння українською мовою
Склад робочої групи:ПЕТРУСЕНКО Оксана, керівник проєкту, директор Одеського закладу дошкільної освіти «Ясла-садок №140» Одеської міської ради.АМЕЛІНА Ольга, консультант Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників».ШАЙХУТДІНОВА Наталія, консультант Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників».ІЛЛЯШ ТЕТЯНА, консультант Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників».
Запрошені фахівці:Учителі української мови та літератури, мовознавці, митці, мовні активісти
Інтерактивні елементи проєктуОнлайн-тести для самоперевірки знань. Форуми: Обмін досвідом та думками з іншими учасниками.Чат: Живе спілкування з викладачем та іншими учасниками.Відеоуроки: Наочні пояснення граматичних правил та лексичних одиниць.Аудіозаписи: Приклади правильної вимови та інтонації.Інтерактивні вправи: Для закріплення матеріалу. Тренінг: Спільна робота над створенням навчальних матеріалів.
Очікувані результати:Підвищення рівня мовної культури педагогів. Покращення якості викладання української мови в закладах дошкільної освіти. Формування позитивного іміджу української мови серед педагогів. Створення сприятливого мовного середовища в закладах дошкільної освіти.

Навчання на спецкурсі передбачає отримання сертифікату з 30 годинами (1 ЄКТС).

Долучайтесь до нашого спецкурсу, буде цікаво!

Від admin