Мистецтво навчання не в умінні повідомляти, а в умінні збуджувати, будити, оживляти.

А. Дистерверг

15 жовтня 2024 року на платформі Zoom для директорів закладів дошкільної освіти та вихователів-методистів відбувся педагогічний меседж «Використання інтерактивних методів у роботі з педагогічним колективом». Суть інтерактивного навчання в тому, що цей процес відбувається за умови постійної, активної взаємодії всіх учасників. Воно ефективно сприяє формуванню навичок і вмінь, виробленню цінностей, створенню атмосфери співробітництва, взаємодії.

Власний досвід роботи з цього напрямку презентували директор Одеського закладу дошкільної освіти № 140 Петрусенко Оксана Михайлівна та вихователь-методист Лета Наталія Василівна.

У теоретичній частині меседжу були розглянути наступні питання:

  • характеристика інтерактивних методів;
  • чому ми можемо «так» інтерактивним методом;
  • переваги інтерактивних форм та методів в діяльності педагога;
  • можливості, які надають інтерактивні методи педагогам.

Основний час цього заходу був присвячений практичним порадам. Ведучі розповідали як провести різновідні методичні заходи: «методичний міст», «методичні посиденьки», «педагогічний аукціон», «синтез думок»», «методичний фестиваль» та інше. Звернули увагу слухачів на переваги інтерактивних методів роботи, та на результати інтерактивного навчання педагогів. Провели міні-практикум щодо використання сервісів на базі штучного інтелекту. Наприкінці були надані корисні посилання.

До заходу приєдналися понад 60 керівників закладів дошкільної освіти міста. У зворотньому зв’язку всі вони визнали цей методичний захід корисним, тему актуальною.

Від admin