27 жовтня в Україні відзначаєтьсяДень української писемності та мови. Напередодні цього мовного свята, 25 жовтня 2024 року, пройде найбільший україномовний флешмоб – Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Це унікальна українська акція єднання, яка рівно 25 років поспіль звучить в ефірі Українського Радіо.

 Командою Українського Радіо, яке цього року відзначає своє сторіччя, у 2000 році було започатковано проведення Всеукраїнського радіодиктанту задля єднання навколо мови.

Акція дає можливість усім охочим долучитися до написання диктанту й відчути себе єдиною спільнотою через належність до нашого об’єднувального духовного скарбу – рідної мови.

Традиційно його учасниками будуть учні та вчителі нашого міста, батьки та працівники навчальних закладів. Усі одностайно підтримують мету заходу – гуртуватися навколо нашої мови, яка на сьогодні об’єднує українців в усьому світі.

Трансляція здійснюватиметься на таких платформах АТ «НСТУ»: радіоканали «Українське радіо» та фейсбук-сторінки «Суспільне Культура», ютуб-канал «Українське радіо» та фейсбук- сторінки Суспільного мовлення з 11-ї до 12-ї години.

Запрошуємо учнів, вчителів, батьків взяти участь у зазначеному заході.

Так, ми – єдині! Єднаймося в усьому світі! Єднаймося навколо України! Нехай її дороги будуть щасливими, мирними, світлими! Ми того варті!

Мова об’єднує!

Від admin