Методичні рекомендації щодо викладання іноземних у 2024-2025 навчальному році. Вивчення англійської в умовах НУШ: цікаві ідеї для успішного викладання.

З метою ознайомлення педагогів зі змінами щодо викладання іноземних мов у новому навчальному році, з цікавими ідеями організації і проведення сучасного уроку в умовах НУШ 19 серпня 2024 року відбувся методичний воркшоп, в якому взяли участь 130 педагогів закладів середньої освіти міста Одеси.

Під час заходу було акцентовано увагу слухачів на актуальних питаннях з підготовки до нового навчального року, а саме: на змінах та нововведеннях щодо викладання предмета; цікавих ідеях щодо організації і проведення сучасного уроку в умовах НУШ (практичний аналіз методичних вимог до сучасного уроку, моделювання уроку англійської мови за критеріями нового Державного стандарту, сучасні форми і методи для планування уроку).

Консультанткою Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників Світланою Кривич було окреслено основні зміни, які зазначено в оновлених нормативних документах, а саме: у Типовій освітній програмі (наказ МОН від 09.08.2024 № 1120), Методичних рекомендаціях шодо оцінювання результатів навчання відповідно до нових Державних стандартів (наказ МОН від 02.08.2024 № 1093), у наказі «Про затвердження методичних рекомендацій щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні» (наказ МОН від 15.05.2023 № 563, зі змінами від 836 від 13.06.2024) тощо.

Власним досвідом роботи з планування сучасного уроку в умовах НУШ поділилась досвідчена викаладачка англійської мови, методистка Міжнародного освітньо – методичного центру Дінтернал Едюкейшн, сертифікована екзаменаторка міжнародних мовних іспитів PEIC Олена Міходуй.

Спікерка актуалізувала знання слухачів щодо розуміння структури сучасного уроку, методичних вимог, практичного інструментарію в Новій українській школі.

У ході майстер-класу вчителі потренувались у складанні плану сучасного уроку та розробили модель уроку англійської мови в 7 НУШ, з урахуванням вимог щодо формування ключових компетентностей і наскрізних умінь відповідно до нових Державних стандартів та модельних освітніх програм базової середньої освіти.

На завершення педагоги обмінялись думками з приводу теми вебінару та подякували організаторам і спікерам за корисну інформацію, практичний інноваційний досвід, які стануть їм у нагоді під час планування і проведення сучасних уроків англійської мови в Новій українській школі.

Бажаємо успіхів у новому навчальному році! Миру та злагоди!

Від admin