Відповідно до плану роботи Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 19 серпня  2024 року відбувся вебінар на платформі «Zoom» для вчителів інтегрованих курсів природничого спрямування, вчителів біології та географії на тему: «Інноваційні методи в природничій освітній галузі: головні акценти 2024/2025 навчального року» за участі Юлії МАНДРЕНКО, методистки з природничого напрямку видавництва «Ранок».

 Під час заходу були обговорені переваги інтегрованих уроків, які є потужними стимуляторами мисленнєвої діяльності того, хто навчається. На таких уроках учні починають аналізувати, зіставляти, порівнювати, шукати зв’язки між предметами та явищами, що часто супроводжуються відкриттями та знахідками. Адже одним із ключових завдань Нової української школи (НУШ) є запровадження інтегрованого навчання на засадах компетентнісного підходу.

 Юлія МАНДРЕНКО детально розкрила особливості практичної складової курсів природничої галузі та дослідницької діяльності на уроках 5-7 класів, наголосивши, що кожен урок – це творча співпраця вчителя та учнів, яка пробуджує в дітях бажання мислити і творити, досліджувати й аналізувати,  досягати успіху. Тільки поставивши дитячу особистість у центр усієї діяльності, зробивши її посередником у взаємодії суб’єктів навчання, ми можемо побачити очі, що горять жагою відкриття, і відчути, що працювати потрібно тільки так.

За дослідницькими методами навчання – майбутнє!

Від admin