Доля дарувала Україні Шевченка, і він став безсмертною національною гордістю українського народу, а його пророчі ідеї живуть і понині й не перестають бути предметом широкого вивчення  в наш час. Сказати, що через століття повернувся й  прийшов до нас Кобзар  своїми шедевральними творами, думками та мріями, мабуть, буде неправильно. На відміну від інших персоналій, які творили нашу історію, пророкували нашу державність і націю, Шевченко був   зі своїм народом завжди, як і сьогодні. Він – наш сучасник. У чому ж його актуальність?

На це запитання будуть давати відповіді учасники науково-практичної конференції «Актуальність спадщини Т.Г.Шевченка в контексті сьогодення», присвяченої 210-річчю від дня народження поета, яка відбудеться 12 березня 2024 року о 14.00  в режимі онлайн за покликанням:

https://us05web.zoom.us/j/4521662084?pwd=b0FQczd3L2VURFU2RllXU2REUDZjZz09

Ідентифікатор конференції: 452 166 2084

Код доступу: 12345

Своє бачення окресленого питання запропонують учасникам: Павлюк Надія Леонідівна – кандидат  філологічних  наук, викладач кафедри української та зарубіжної літератур Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д.Ушинського; Гарчева Ірина Олександрівна, кандидат філологічних  наук, викладач Одеського національного університету імені І.І.Мечникова, вчитель історії Одеської спеціалізованої школи № 32 Марущак Олександр Васильович, вчителі української мови та літератури Одеських ліцеїв № 69 Густенко Ольга Олександрівна та № 16 Цимбал Тетяна Василівна.

Запрошуємо до розмови всіх небайдужих. Пам’ятаймо: Шевченко  – наш сучасник, з його іменем живемо, творимо, працюємо, перемагаємо!

Від admin