З 18.01.2024 по 01.02.2024 Комунальна установа «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» в партнерстві з Одеським центром дослідження Голокосту та фондом «Пам’ять, гідність, свобода» проводить міський учнівський конкурс коротких промов «Проти забуття: мої права і толерантність» приурочений Міжнародному Дню пам’яті жертв Голокосту.

Мета конкурсу: збереження історичної пам’яті, враховуючи сьогодення, формування чіткої громадянської позиції в учнівської молоді, та вироблення уміння поборювати стереотипи, упередження та дискримінацію у власному оточенні.

Визначення переможців та відзначення учасників конкурсу відбудеться 1 лютого 2024 року на базі КУ «ОЦПРПП» (Канатна, 134).

Форма участі у конкурсі: дистанційна – очна.

Мова виступу: українська, англійська.

Учасники конкурсу мають до 30.01.2024 року надіслати відеовиступ, друкований текст промови (1 сторінка) та заявку (ПІБ учасника, навчальний заклад, клас, учитель-консультант) за посиланням ocprpp@ukr.net

Конкурс проводиться серед учнів 9 – 11 класів загальноосвітніх закладів освіти м. Одеси.

Для участі в конкурсі необхідно підготувати усну промову до двох хвилин. Промова повинна бути лаконічною, відповідати темі, мати логічну структуру.

Оцінювання проводиться за критеріями:

  • актуальність промови, обізнаність в заданій темі;
  • аргументоване доведення власної думки;
  • використання термінів і понять, глибина їх критичного аналізу;
  • ораторське мистецтво публічного виступу.

Оцінку робіт та визначення переможців здійснює журі.

Кожен з членів журі оцінює роботу шляхом виставлення балів за кожним із критеріїв за відповідною шкалою. Підсумкова кількість балів до кожної роботи формується шляхом складання оцінок всіх членів журі.

Учасники та переможці конкурсу нагороджуються грамотами департаменту освіти та науки Одеської міської ради та призами від партнерів конкурсу «Проти забуття: мої права і толерантність»

Від admin