Початок нового року для вчителів української мови та літератури виявився цікавим і корисним:3 та 5 січня  на базі Одеського ліцею № 1 відбувся очний тренінг «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат» у рамках спільного  проєкту Міністерства освіти та науки України, ГО «Освіторія» та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Тренеркою заходу в м.Одесі стала Панасюк Тетяна Петрівна, вчителька української мови та літератури  вищої категорії  Одеського ліцею № 1,   сертифікована тренерка НУШ, експертка сертифікації вчителів української мови та літератури,  сертифікована тренерка з подолання освітніх втрат,  співавторка посібників “Знай українську!”( сучасний підхід у підготовці до ЗНО) та “Пізнай мистецтво художнього слова”, спікерка вебінарів для освітян м.Одеса.

Під час проведення тренінгу 39 учителів-філологів навчальних закладів нашого міста  отримали вагомий багаж знань і практичних умінь із реалізації зазначеного питання:  розуміння і уміння виявляти й долати наявні освітні втрати учнів з мовно-літературної галузі; уявлення про сам процес  подолання освітніх втрат; інтегроване навчання  як один із інструментів надолуження освітніх втрат; вплив освітніх втрат на складання учнями НМТ цього року. Учасники виконували практичні завдання, випробовували нові методи та підходи , що сприятимуть подоланню навчальних втрат; обговорювали можливі стратегії інтенсифікації освітнього процесу.

Навчання пройшло цікаво, змістовно, корисно, за що  вчителі дякували Тетяні Петрівні – професіоналу педагогічної справи, креативному вчителю сьогодення. По закінченню навчання усі учасники пройшли тестування та отримали сертифікати    підвищення кваліфікації на 15 годин.

Упевнені, що отримані знання стануть чудовим стимулом для подальшого професійного зростання і зокрема з питань подолання освітніх втрат.

Навчання триватиме і надалі. Чекаємо всіх бажаючих підвищити свій педагогічний рівень, попрацювати в команді та отримати цікавий інноваційний досвід.

Від admin