Протягом грудня в закладах освіти територіальної громади міста Одеси було здійснено комплекс заходів в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?».  Надані заходи спрямовані на підвищення усвідомленості щодо ментального здоров’я серед учнів та педагогічних працівників. 

  1. В Одеській гімназії № 33 пройшов тематичний тиждень, присвячений збереженню ментального здоров’я: «Стрес та тривога: як вберегти ментальне здоров’я?»: за цей період проводилися різноманітні заходи, такі як  психологічні заняття, години спілкування та інші активності, спрямовані на підтримку ментального здоров’я.
  2. Участь в онлайн-вебінарі «Ментальне здоров’я дітей під час війни»: вчителі початкових класів взяли участь у вебінарі за участю сімейної психологині Світлани Ройз «Емоційний інтелект дітей – успіх у розумінні себе та світу», який  спрямований на розвиток емоційного інтелекту дітей та їх розуміння себе та світу.
  3. Проведення психологічних занять зі збереження ментального здоров’я: учні брали участь у заняттях, спрямованих на навчання піклування про себе та інших, а також на відновлення та зміцнення свого здоров’я.
  4. Організація перегляду відеороликів та проведення уроків-семінарів: проведені заходи, такі як «Відповідальність як складова ментального здоров’я» та «Подорож до ментального здоров’я».
  5. Ресурсні хвилинки та ігри для зняття стресу: учні брали участь у різноманітних активностях, спрямованих на зняття стресу та підтримку ментального здоров’я.
  6. Проведення різноманітних класних годин та заходів бібліотекарів: шкільні бібліотекарі організували позакласні заходи на тему ментального здоров’я та стресу.
  7. Тренінги з технік підтримки себе та інших: проведені практичні заняття зі збереження ментального здоров’я, у яких залучалися техніки тілесної релаксації та вправи на подолання стресу.
  8. Круглі столи спілкування та класні години: були проведені зустрічі, спрямовані на обговорення тем ментального здоров’я та способів його підтримки.
  9. Участь у флешмобі «Руханка сили»: учні активно брали участь у флешмобі та ділилися своїми відео у соціальних мережах.
  10. Оновлення інформаційних матеріалів на сайтах закладів освіти: здійснено оновлення інформаційних ресурсів програми «Ти Як?» на веб-сайті ліцею.
  11. Психологічніконсультації: створена можливість для учнів та педагогічного колективу звертатися до психолога для отримання консультацій та підтримки з ментального здоров’я.
  12. Розміщенняплакатів та роздрукованихінформаційнихматеріалів:     у доступних до відвідувачів місцях розміщені плакати з QR-кодами Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?», а також роздруковані інформаційні матеріали (листівки), які розміщені в закладах освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси.

    13.Триває реалізація загальноміського проєкту психологічної підтримки                       учасників освітнього процесу «Сильні разом!»

    14. Продовжує свою роботу Одеський міський центр стесостійкості.

Від admin