З метою піднесення престижу української мови, популяризації серед молоді, її націєтворчої ролі, значення у формуванні і вдосконаленні духовної сутності кожного, удосконалення писемного мовлення учнів 11 листопада 2023 року пройшов міський етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У конкурсі взяли участь 827 учнів 3-11 класів закладів загальної середньої освіти. Конкурсанти працювали відповідно до Положення за завданнями, підготовленими Комунальним закладом вищої освіти «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради». Завдання були різні за складністю: синтаксичний розбір речення, редагування словосполучень, питання з лексикології, орфографії, фразеології. Найбільшу кількість балів (10-12) учні отримували за творчі завдання – написання есе, творів, роботу з тексом.

Компетентне журі визначило 218 переможців: 36 учнів посіли І місця, 74 учні – ІІ місця, 108 учнів – ІІІ місця. Відповідно до наказу Департаменту освіти та науки Одеської міської ради від 21.11.2023 року № 365 «Про підсумки проведення міського етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» переможці будуть нагороджені дипломами Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Висловлюємо глибоку вдячність юним мовознавцям, педагогам, які підготували учнів до конкурсу, батькам, членам оргкомітету та членам журі за активну участь у організації та проведенні заходу.

Учасники, які посіли І місця, візьмуть участь в обласному етапі, який відбудеться 9 грудня 2023 року.

Бажаємо творчих успіхів конкурсантам, життєстверджуючої ходи мовознавчому конкурсу!

Від admin