16 листопада 2023 року відбулося засідання Школи молодого спеціаліста за темою:  «Попередження, профілактика суїцидальних тенденцій серед дітей та учнівської молоді». 

В участі взяли молоді спеціалісти психологічної служби закладів освіти (педагоги соціальні, практичні психологи),  які працюють 1-й та 2 рік.

Спікерами івенту виступили психологи комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» вони поділилися цінними підходами спрямованими на підтримку молодих спеціалістів у роботі з учнями, як розпізнавати суїцидальні ознаки та проговорили ефективні стратегії попередження подібних ситуацій у навчальному середовищі.

Одним із ключових аспектів обговорення було наголошено на необхідності створення безпечного та підтримуючого середовища для дітей і підлітків у навчальних закладах, що сприяє розвитку позитивної психічної атмосфери та формуванню навичок емоційного саморегулювання.

Учасники заходу активно обмінювалися досвідом та ідеями щодо впровадження практичних методик роботи з учнями, спрямованих на зміцнення психологічного благополуччя та запобігання суїцидальним проявам серед молоді.

Від admin