Більше двадцяти років поспіль збирає під своє поетичне тепло-ніжне і могутньо-сильне крило міський конкурс читців, поетів та прозаїків «Срібне слово», ставши улюбленим для багатьох одеських школярів та вихованців і підкоривши їхні неперевершені таланти.

Традиційно він проводиться в жовтні-листопаді й присвячується Дню української писемності та мови. Немає в літературі митця, який би не присвятив рядки своїх творів рідній мові. Тож і цього року молоді конкурсанти представлять на розгляд компетентного досвідченого журі свої творчі напрацювання.

Читці будуть виразно читати твори українських та зарубіжних класиків, а поети та прозаїки – свої авторські.

Перший відбірковий етап конкурсу розпочався з 16 жовтня н.р. у закладах освіти; другий етап відповідно до територіального підпорядкування пройде 1-3 листопада – у районах, де журі обере по 10 кращих читців, поетів та прозаїків. 9 листопада відбувся фінальний етап конкурсу, де будуть визначені переможці міського конкурсу в номінаціях «Читці» та «Поети, прозаїки».

Конкурс проводився у форматі онлайн.

Переможців чекають нагороди – дипломи Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Буде ( як завжди) цікаво, красиво і захоплююче! Юні таланти! За вами – майбутнє. Збагачуйте нашу літературу, прославляйте своє місто, любіть свою Батьківщину- Україну.

Від admin