XXІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ з питань символіки та семантики в українській культурі «Зрима пісня України».

На виконання Міської цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Одеси «Я – одесит, патріот України» на 2021-2026 роки», за ініціативи Міжобласної громадської організації «Чорноморський округ «Козацтво Запорозьке» з 24 по 26 жовтня 2023 року з 11.00 до 14.00 відбудеться XXІ Всеукраїнський науково-практичний семінар в форматі онлайн для  педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти України з питань символіки і семантики в українській культурі «Зрима пісня України» на тему: «Застеляйте столи та все килимами!».

Згідно програми семінару метою його проведення є привернення уваги до важливої ролі родинного виховання дітей та молоді на засадах любові до рідного краю. Програмою семінару передбачені пленарні засідання, лекції, майстер-класи з фольклористики, хореографії, народна обрядовість, художня тканина (ткацтво, вишивка, народний одяг), витинанка, плетіння з соломки та інших природних матepiaлiв, художнє різьблення по деревині, Петриківський розпис, писанкарство, вибійка, вишивка, робота виставки старовинних і сучасних зразків виробів декоративно-прикладного мистецтва, онлайн-екскурсії мистецькими центрами та музеями України.

Організатори семінару: Департамент освіти та науки Одеської міської ради, КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників», Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді, МГО «Чорноморський округ. Козацтво Запорозьке».

Від admin