З 10 по 12 жовтня 2023 року відбулося чергове  заняття на тему: «Надання першої  психологічної допомоги. Хто може надавати таку допомогу, чим вона не є, чого не варто робити під час надання першої психологічної допомоги. Алгоритм  дій при наданні першої психологічної допомоги. Особливості надання допомоги відповідно до різних типів  реагування та подію»

Спікерами івенту виступили  Вероніка ЛЕУС, психолог Одеського закладу дошкільної освіти № 268,  Юлія КАЛІНІЧЕВА, психолог Одеського ліцею № 51,  які пройшли відповідне навчання, організоване фахівцями Ізраїльської Коаліції по роботі з Травмою.

Заняття включало практичні вправи, це допомогло учасникам засвоїти правильний порядок дій при наданні першої психологічної допомоги. Психологи навчилися розрізняти реакції на стрес і адаптувати свої дії залежно від них.  

Ведучі наголосили, що першу психологічну допомогу можуть надавати не лише фахівці в сфері психології, але і звичайні люди, які знають основні принципи надання допомоги. Тому кожен фахівець психологічної служби має нагоду поділитися знаннями з педагогами, учнями, їх батьками. Такі заняття в закладах освіти стануть важливим кроком у підвищенні обізнаності  та психологічної культури населення, сформують готовність надавати допомогу.

Від admin