З метою обміну досвідом щодо використання інноваційної методики викладання предмета для попередження і подолання навчальних втрат та підвищення успіху учнів»  13 вересня 2023 року відбувся методичний вебінар «Ділимось досвідом: інноваційний підхід у викладанні англійської мови – запорука успішного навчання учнів» для вчителів англійської мови закладів середньої освіти міста Одеси.

Під час зустрічі були обговорені питання щодо використання інноваційної методики викладання англійської мови для подолання навчальних втрат та підвищення результату навчання, а саме: зосереджено увагу на питаннях  освітніх втрат відповідно до рішення Колегії з питань освіти, науки та інновацій; представлено досвід з використання інтерактивних онлайн-платформ для діагностування прогалин та ефективного засвоєння знань, екстенсивного читання як засобу попередження і подолання навчальних втрат,  інтерактивної методики навчання школярів як способу формування предметної та ключових компетентностей для життя.

Власним професійним досвідом щодо теми вебінару поділились вчителі Одеського ліцею № 86: Юлія Круглякова, Анна Масленнікова  та Тетяна Грицак.

Спікер Юлія Круглякова, вчителька англійської мови, провела майстер-клас  з використання на уроках англійської мови ігрових онлайн – платформ (Wordwall, Quizizz, Genially, Baamboozle) для подолання навчальних втрат та розривів, а саме:  продемонструвала, як їх можна використовувати для дігностування та виявлення прогалин в знаннях, для миттєвого опитування та виявлення труднощів після вивчення окремої теми, для ефективного засвоєння лексичного та граматичного матеріалу, для мотивації дітей в умовах змішаного навчання; опрацювала більш детально алгоритм  роботи з платформою Quizizz за запитом колег.

Питання щодо використання екстенсивного читання для попередження і подолання навчальних втрат розкрила вчителька англійської мови Ірина Масленнікова. Педагог наголосила на його актуальності в умовах сучасного навчання, перевагах та доцільному використанні. Навела приклади завдань для цього виду читання, порекомендувала твори окремих жанрів масової літератури (фанфіки, твіти, манга) та текстів, які зможуть зацікавити дітей та спонукати їх до системності у читанні; надала посилання на безпечні сайти, які можна використовувати для підбору матеріалу та самостійного опрацювання прочитаних текстів.  Саме екстенсивне читання допоможе дітям «зануритись» у світ англійської літератури і отримати естетичне задоволення, розширити словниковий запас, покращити навички читання, письма та комунікації.

Тетяна Грицак, вчителька георафії, поділилась освідом щодо використання інтерактивної методики для формування предметної та ключових компетентностей для життя в мовах НУШ, а саме: окреслила методи, прийоми, педагогічні техніки, які допомагають мотивувати учнів до вивчення англійської, навчати їх через діяльність та творчу активність, створювати комфортне освітнє середовище для кожної дитини. Навела приклади організації освітньої діяльності під час повторення навчального матеріалу за семестр, використавши міжнародний досвід.

Учасники вебінару обмінялись думками і зазначили, що майданчик з обміну практичним досвідом є дуже корисним у реаліях сьогодення, коли відчуваєш професійну підтримку і не залишаєшся наодинці. Прозвучали слова подяки організаторам і спікерам за розкриття актуальних питань, практичні поради  та корисні матеріали, які вони надали колегам.

 Миру, злагоди, витримки та успіхів!

Від admin