31 травня 2023 року відбулася презентація нового загальноміського проєкту надання психологічної допомоги «Сильні разом!», який реалізується співробітниками Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» за ініціативи Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Мета проєкту  – підтримати та сприяти відновленню емоційного стану, викликаного травматичними та кризовими подіями шляхом підвищення рівня загальної психологічної культури учасників освітнього процесу в питаннях самодопомоги та допомоги оточуючим.

 Після презентації проєкту  відбулася перша лінійка майстер-класів.  Учасники освітнього процесу – педагоги, батьки та учні мали змогу взяти участь у заходах з надання психологічної підтримки, стабілізації емоційного стану, навчання першої психологічної допомоги. Заняття підготували та провели досвідчені психологи закладів освіти Одеси – Ніна Філатова, Катерина Тарнавська, Олена Лєвшова, Анастасія Стєкольнікова. Запропоновані ведучими активності, вправи та обговорення  були цікавими та корисними для дітей та дорослих, відповідали  їх актуальним потребам. Учасники майстер-класів  отримали корисні знання з надання першої психологічної допомоги, навчилися визначати та регулювати свій емоційний стан.

Протягом червня- серпня пройдуть пілотні заходи проєкту, а з  вересня  він працюватиме на рівні закладів освіти міста. Цільовою аудиторією є діти дошкільного та шкільного віку, їх батьки, педагогічні працівники та працівники психологічної служби.

Долучитися до проєкту можна за посиланнями на реєстрацію, які будуть доступні на сайті Департаменту освіти та науки Одеської міської ради, та також на  сайті Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників»

Більш детальна інформація про проєкт розміщена на зайті КУ “ОЦПРПП” за посиланням

Від admin