19 квітня 2023 року на платформі ZOOM відбувся вебінар з теми: «Забезпечення захисту інформації, що циркулює в дистанційному освітньому просторі», в якому брали участь вчителі математики та керівники шкільних методичних об’єднань закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси.

Мета заходу:

Ознайомити з можливостями організації онлайн-навчання з дотриманням норм кібербезпеки.

Впровадження дистанційного навчання спонукало педагогічних працівників швидко шукати способи, інструменти та електронні канали комунікації для його організації та взаємодії з учнями і батьками. Цифровізація освітнього процесу й робота з технологіями дистанційного навчання вже помітно вплинула на те, як відбувається освітній процес.

З одного боку, значно розширилися і продовжують розширюватися можливості педагогів проводити навчання, а учнів – навчатися. З іншого, використання цих методів, технологій та інструментів тісно пов’язане з безпекою роботи.

Спікери заходу Гончарова Елла та Лазебна Тетяна, вчителі математики та інформатики ОДЕСЬКОГО ЛІЦЕЮ № 44, презентували деякі аспекти з питань безпечної організації дистанційного навчання. Зокрема, вони ознайомили слухачів з основами кібербезпеки в Інтернет-середовищі, зупинилися на окремих питаннях організації Zoom-конференцій, висвітлили різні підходи до створення власних тестів на порталі «Всеосвіта».

Від admin