20 квітня 2023 року відбувся вебінар «Реалізація наскрізних ліній на уроках біології», в якому брали участь вчителі біології закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси.

Мета заходу: Ознайомити з можливостями реалізації змістовних ліній «Здоров’я і безпека», «Екологічна безпека й сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Підприємливість і фінансова грамотність» на уроках біології.

Такі ключові компетентності, як вміння вчитися, ініціативність і підприємливість, екологічна грамотність і здорове життя, соціальна та громадянська компетентності можуть формуватися відразу засобами всіх навчальних предметів і є метапредметними. У навчальних програмах з усіх предметів виокремлено такі наскрізні змістові лінії: «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість і фінансова грамотність».

Спікер заходу Голодюк Наталія, учитель біології ОДЕСЬКОГО ЛІЦЕЮ  № 24 ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, презентувала деякі аспекти з питань реалізації наскрізних ліній на уроках біології. Сприяння пріоритетності біологічної освіти у школі було презентовано під час проведення вебінару для вчителів біології загальноосвітніх шкіл.

Від admin