12 квітня 2023 року відбувся вебінар «Проєктні технології як один із напрямків мовленнєвих навичок і творчих обдарувань школярів  на уроках зарубіжної літератури»,в якому взяли участь   вчителі української мови, літератури, зарубіжної літератури міста Одеси.

Мета проведення вебінару: ознайомити вчителів – філологів з можливостями одного з ефективних інструментів креативного навчання, стимулювати бажання впроваджувати інтерактивні методи, прийоми та технології в роботу.

Спікер заходу – Босенко З.В., вчитель зарубіжної літератури Одеського ліцею № 14, презентувала методику проєкту як одну із дієвих креативних технологій, яка пробуджує інтерес учнів до розумової активності, готує до свідомого сприйняття нового матеріалу.

 Це індивідуальний  процес навчання, який дає  можливість кожному учню навчатися в найзручнішому для нього режимі. За методом проєкту закріпилася слава найефективнішого методу навчання, особливо стосовно таких предметів, які передбачають практичну діяльність, проблемний підхід до навчання, дослідницькі методи. Проєктна діяльність учнів спрямована на формування самостійних дослідницьких умінь (постановка проблеми, збір і обробка інформації, проведення експерименту, аналіз отриманих результатів), сприяє розвитку творчих здібностей і критичного мислення, об’єднує знання, отримані в ході навчального процесу і долучає до конкретних життєво важливих проблем, підвищує мотивацію учнів до вивчення даної дисципліни та до навчання в цілому, вдосконалює комунікативні навички. Спікером під час заходу доведено з власного досвіду, що на відміну від класичного методу навчання – ця технологія формує  і пробуджує інтерес учнів до розумової активності, готує  до свідомого сприйняття нового матеріалу, розвиває усне та писемне мовлення, вчить самостійно мислити, приймати самостійні рішення, розвиває творчі обдарування школярів, мотивує до навчання.

Від admin