06 квітня 2023 року для педагогічних працівників та учнів закладів освіти Одеси в онлайн-режимі був проведений майстер-клас «Великодня веселка»  в рамках Всеукраїнського семінару-практикуму з питань символіки та семантики в українській культурі «Зрима пісня України».

Майстер-клас для понад 100 педагогічних працівників, учнів та вихованців закладів освіти провели: Шевчук Оксана Володимирівна, науковий співробітник Одеського обласного центру української культури; Датченко Юлія Валентинівна, кандидат філологічних наук, доцент Дніпропетровського Національного університету ім. О.Гончара, писанкарка, майстер з витинанки; Копчак Ольга, викладач Теробовлянського фахового коледжу культури і мистецтв (Тернопільська область), член національної спілки майстрів України; Рибак Наталія Михайлівна, член національної спілки художників України, заслужений майстер народної творчості України, (смт. Петриківка Дніпропетровська область).  

Учасники майстер-класу дізналися: про «Великодні обряди і традиції українського народу», про «Сонячні знаки на писанках» (традиційні і креативні техніки), про «Традиційний Петриківський розпис під час Великодня».  

Школярі та педагоги мали змогу застосувати набуті під час майстер-класу знання, власноруч перетворюючи за допомогою писачка звичайні яйця у святкові, яскраві писанки різних візерунків і плетіння гачком «Янгол «Благої вісті».

Захід організовано Департаментом освіти та науки Одеської міської ради, Одеським центром професійного розвитку педагогічних працівників спільно з Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді, МГО «Чорноморський округ. Козацтво Запорозьке» у рамках благодійного марафону «До світлого дня – світлі вчинки».

Від admin