Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 15 березня 2023 року відбувся вебінар на тему: «Формування екологічної компетентності учнів», в якому взяли участь 40 учителів з 39 закладів загальної середньої освіти міста Одеси. Захід проходив на платформі Zoom в форматі онлайн.

Метою заходу було удосконалення професійного рівня вчителів біології та екології з питань практичної реалізації екологічної компетентності, що дасть змогу досягти низки педагогічних цілей щодо розвитку екологічної культури учнів, вдосконалення екологічної грамотності.

Денис Надія Степанівна, вчитель біології Одеського ліцею №84 розкрила тему щодо шляхів реалізації екологічної наскрізної лінії освіти, яка націлена на формування в учнів соціальної активності, відповідальності та екологічної свідомості, готовності брати участь у вирішенні питань збереження довкілля і розвитку суспільства, усвідомлення важливості сталого розвитку для майбутніх поколінь.

Учителі міста мали змогу ознайомитися з досвідом роботи шкільної молодіжної організації «Екологічний парламент «Паросток» Одеського ліцею  № 49 щодо методики формування екокультури та безпеки молоді (керівник – Пастухова Наталя Вікторівна).

Учасники семінару висловили задоволення рівнем розгляду проблеми, за якою проводився захід.

Від admin