Зарубіжна література – це своєрідний предмет, який вивчає здобутки, найкращі зразки світової літератури, літератури народів світу і виступає джерелом вироблення системи духовних цінностей. На часі –  нові методики викладання  та застосування освітніх технологій, формування в учнів позитивного і креативного мислення через прилучення до здобутків світової літератури.

15 березня 2023 року в межах Zoom-конференції відбувся вебінар для вчителів зарубіжної літератури, вчителів-філологів «Стратегії вивчення зарубіжної літератури в 6 класі НУШ на підставі модельної навчальної програми «Школа радості».

Спікер заходу –  Ніколенко Ольга Миколаївна,доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, автор програм та підручників «Зарубіжної літератури». Також виступила співавторка  програми  та підручника, член авторського колективу вчитель-методист Рудніцька Наталія Павлівна.

Презентацію підручника «Зарубіжна література» для 6 класу Ольга Миколаївна почала з ключових слів героїв твору М.Енде «Ми люди, які нікого й нічого не бояться»,  що  несуть ідейне навантаження протягом вивчення всього курсу літератури шестикласниками. Далі були презентовані рубрики підручника і створені до нього авторським колективом онлайн-платформа «Емма», електронна хрестоматія, аудіохрестоматія, відеохрестоматія, мультимедійні презентації, експрес-уроки.

Звертаємо увагу вчителів, що з 15 березня по 3 квітня на сайті Державної наукової установи «Інститут модернізації  змісту освіти»  розміщені всі підручники для ознайомлення педагогічних працівників, серед яких і «Зарубіжна література» авторського колективу О.М.Ніколенко.

У роботі вебінару взяли участь 86 педагогів, які висловили свої сподівання на співпрацю, дякували за цікаву зустріч,  бажали миру, плідної роботи, нових творчих успіхів, здобутків, мудрості та взаєморозуміння.

Нехай все сучасне, нове, креативне, запропоноване учасникам, знайде підтримку та життєву наснагу в навчанні та вихованні наших учнів.

Від admin