17 лютого 2023 року відбувся вебінар на тему: «Використання онлайн-симуляцій PhET Interactive Simulations для проведення лабораторних робіт з фізики під час дистанційного навчання», в якому взяли участь   вчителі фізики міста Одеси.

Мета: презентувати вчителям фізики досвід використання онлайн-симуляцій, організації активної та безпечної роботи дітей на уроках фізики.

Спікер заходу – Кальф Ю.С., вчитель фізики Одеського ліцею №7 Одеської міської ради презентувала досвід використання онлайн-симуляції, за допомогою яких можливо проведення експериментальних, лабораторних, практичних і демонстраційних робіт. Познайомила учасників вебінару з деякими платформами для онлай-симуляцій, такими, як Vascak. Фізика в школі – HTML5, EasyScience /Рhysicseasy, PhET Interactive Simulations, проаналізувала їх переваги та недоліки. Поділилася досвідом проведення лабораторних робіт за допомогою симуляцій, які розміщені на даних платформах.

Педагог акцентувала увагу на основних аспектах роботи кожної платформи та зокрема платформи PhET Interactive Simulations. Для більшого розуміння доцільності впровадження симуляцій під час дистанційного навчання проаналізувала деякі приклади проведення лабораторних та експериментальних робіт. Поділилась досвідом створення Інфобоксів для кожного класу, які містять інформацію про перелік лабораторних робіт за програмою, посилання на симуляцію, інструкцію для учня, завантажену симуляцію.

Від admin