Департаментом освіти та науки Одеської міської ради, КУ «ОЦПРПП» сумісно з Адріаном БУКОВИНСЬКИМ, кандидатом філософських наук, експертом з питань сімейної політики та сімейних відносин, президентом Всеукраїнського благодійного фонду «Сім’я», розпочато проєкт «МИ І ДІТИ».

Відповідно до плану роботи КУ «ОЦПРПП» 10.02.2023 у форматі онлайн відбувся методичний діалог: «Типові помилки батьків у вихованні. Типи виховання», в якому взяли участь 99 педагогів закладів освіти міста.  Актуальність проєкту полягає в необхідності удосконалення професійних компетентностей педагогів у сфері виховання. Сім’я – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Рід, родина, сім’я…До цих головних надбань людського суспільства ми, українці, завжди ставилися й ставимося з особливою святістю та повагою. Адже саме в родині ми черпаємо духовні сили, наснагу та оптимізм, у родині відчуваємо, що таке справжнє щастя, любов, душевний затишок і добро. Впродовж історії, саме українська родина стала місцем плекання мови, культури, сімейних цінностей та моралі.

Сьогодні, під час війни, родина і діти, мають величезну державну цінність і потребують всебічної підтримки та опіки на найвищому рівні. Війна стала тяжким випробуванням для українських родин. Але й родина для багатьох стала головною опорою в тяжкі часи. Справжня сім’я робить людину більш згуртованою, душевною, стійкою до різних соціальних негараздів.  Як виховати відповідальне батьківство, як сформувати в  учнів життєві, соціальні, громадянські компетентності з питань шлюбу, сім’ї та батьківства; підвищити цінності любові як базового почуття, що сприяє розбудові гармонійних сімейних стосунків? Відповіді – у  наступних зустрічах з Адріаном БУКОВИНСЬКИМ

Від admin