Проведення уроків фізики за дистанційною формою навчання — складне завдання, яке постало перед вчителями фізики загальноосвітніх навчальних закладів. Адже фізика — дисципліна, що передбачає вивчення фізичних явищ на експериментальній основі, тому проведення уроків з цього предмету вимагає ретельної підготовки демонстрацій та дослідів, що супроводжують пояснення матеріалу педагогом. Однак, як би вчитель не прагнув на словах пояснити суть явища чи процесу, найцікавішим під час занять з курсу загальної фізики залишається демонстрація експериментів.

Під час дистанційного навчання перед вчителями фізики постає проблема проведення лабораторних, експериментальних робіт, демонстраційних дослідів тощо. Онлайн-симуляції можуть бути використані, як один із способів вирішення проблеми проведення практичних робіт, які необхідні при вивченні фізики в 7-11 класах.

Під час вебінару за темою «Використання онлайн-симуляцій PhET Interactive Simulations для проведення лабораторних робіт з фізики під час дистанційного навчання» 17 лютого 2023 року о 14.30 на платформі ZOOM для вчителів  фізики  спікер поділиться досвідом проведення дистанційних лабораторних робіт з фізики за допомогою онлайн-симуляцій PhET Interactive Simulations.

Мета: ознайомити вчителів фізики з досвідом використання онлайн-симуляції, лабораторією, за допомогою якої можливо проведення експериментальних, лабораторних, практичних і демонстраційних робіт; поділитися досвідом проведення лабораторних робіт, організації активної та безпечної роботи дітей на уроках фізики.

Спікер заходу – Кальф Ю.С., вчитель фізики ОДЕСЬКОГО ЛІЦЕЮ №7 ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

Посилання для участі в заході:

https://us04web.zoom.us/j/71762182889?pwd=lWFZBNmqPQ9doavFzIvVe6Aervhb9i.1

Ідентифікатор конференції: 717 6218 2889

Код доступу: v994qC

Запрошуємо до співпраці вчителів фізики.

Сподіваємося на плідну  роботу.

Від admin