Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 18 січня 2023 року відбувся  методичний вебінар «Цифрові ресурси для змішаної форми навчання у 1- 4 класах», в якому взяли участь 56 вчителів загальної середньої освіти територіальної громади міста Одеси.

Мета заходу: підвищення професійної майстерності педагогів щодо планування і проведення сучасного уроку англійської мови у початкових класах в умовах дистанційного навчання; удосконалення досвіду щодо використання онлайн – ресурсів на уроках англійської мови у початковій школі.

На початку заходу консультант Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Кривич зупинилась на основних вимогах щодо проведення уроків за технологією дистанційного навчання, які визначено Положенням про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти (наказ МОН № 1115 від 08.09.2023);  на головних концепціях побудови освітнього процесу у початкових класах, на методичних рекомендаціях МОН щодо здійснення дистанційного навчання тощо. Педагог наголосила про важливість постійної підтримки дітей з боку вчителя та зворотного зв’язку, орієнтації на потреби учнів, відстеження результатів навчання та регулярної корекції знань в умовах формувального оцінювання.

Спікер Інна Нестероїтер, методист Макмиллан Едьюкейшн, розкрила питання щодо викладання англійської в режимі онлайн, а саме: як миттєво «перенести» заняття для учнів початкових класів в онлайн;  як ефективно використовувати підручник та допоміжні матеріали як у режимі офлайн, так і під час дистанційних занять; як побудувати навчання у віртуальному класі;  як забезпечити зворотний зв’язок,  не витрачаючи на це багато часу.

Методист опрацювала  з учасниками основні цифрові інструменти для змішаної форми навчання у 1-4 класах, а саме: Google Classroom – для швидкого поширення інформації між педагогами та учнями, Moodle  – для створення персоналізованого навчального середовища, Квізлет – для запам’ятовування будь-якої інформації за допомогою карток, Mentimetr – для створення презентацій із зворотним зв’язком у реальному часі та ін.

Спікер також показала навчальні тренажери з лексики та граматики, які можна ефективно використовувати в асинхронному та синхронному режимах на уроках англійської мови в початкових класах.

Вчителі подякували організаторам та спікерам за цікавий корисний досвід, який допоможе їм у роботі в сучасних реаліях, та висловили побажання на подальші професійні зустрічі.

Від admin